Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося третє етнічне свято «Олексіївська фортеця»

На Харківщині відбулося третє етнічне свято «Олексіївська фортеця»

У Первомайському районі, на території однієї із фортець Української оборонної лінії, збудованої у 1731 році, 8 та 9 червня відбулося етносвято «Олексіївська фортеця». У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, народний депутат України Дмитро Добкін, голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

Євген Савін від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав усіх зі святом. «Харківщина багата на історичну та культурну спадщину. Вже сьогодні я можу сказати, що фестиваль «Олексіївська фортеця» став одним з провідних брендів Харківської області. Тут стільки гостей, стільки посмішок, і все це на тому місці, де люди захищали нашу Слобожанщину. Те, що ми з вами сьогодні тут, говорить, що це має велике значення для нас і цікаво нашим дітям. Давайте продовжувати цю традицію. Зі святом всіх нас!» - звернувся до всіх присутніх під час урочистого відкриття свята Євген Савін.

Гості свята мали можливість спостерігати за побутом, стародавнім одягом, зброєю, розташуванням військового табору та головне – за реконструкцією козацьких боїв. За роки проведення фестивалю вона відбулася вперше. Більше 200 козаків з усіх міст України продемонстрували свої таланти, б’ючись на шаблях. Також на заході представлені експозиції українського побуту, ярмарок народних мистецтв.

Крім цього, в рамках свята відбулося відкриття третього етапу Національної серії змагань трофі-рейду Кубка Східної України, в якому взяли участь кращі автогонщики країни.

У заключній частині свята відбувся концерт, в якому взяли участь кращі аматорські колективи та виконавці Первомайського району, м. Харкова та Харківської області. По закінченні концертної програми відбувся святковий феєрверк.