Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Коломацькому районі близько 10% посівів становить еліта і супереліта

У Коломацькому районі близько 10% посівів становить еліта і супереліта

Коломацький район – аграрний, і основний сегмент тут посідають підприємства, які займаються виробництвом сільгосппродукції. Всі, хто серйозно займається агровиробництвом, активно впроваджують нові технології і намагаються працювати на більш високому рівні. Про це у ході скайп-конференції, що проходила у рамках проекту «Дні відкритості Харківської області», повідомив перший заступник голови Коломацької райдержадміністрації Михайло Снурніков. «На сьогодні великий обсяг у посівах займає еліта, використовується великий комплекс мінеральних добрив, гербіциди, нульова обробка грунту, широкозахватні агрегати, передпосівні роботи, високопродуктивні сорти та засоби захисту рослин. Цього року з 5 тис. га озимої пшениці 425 га становить еліта і супереліта. Це досить високий відсоток», – підкреслив він.

Також перший заступник голови райдержадміністрації додав, що кожен рік сільгосппідприємствами за власні кошти купується нова високотехнологічна техніка виробництва провідних світових компаній, яка використовується для того, щоб отримати високі врожаї. Якщо протягом минулого року було придбано техніки на 30 млн. грн., то з початку цього року закуплена прогресивна сільськогосподарська техніка вже більш ніж на 3 млн. грн.

«Дійсно, минулого року там, де застосовувалися новітні технології, результат говорить сам за себе – були зібрані високі врожаї. У порівнянні з приватними власниками або маленькими підприємствами, врожайність набагато вище», – підбив підсумок Михайло Снурніков.