Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні 5 місяців об’єми виробництва Івашківського спиртового заводу склали майже 45 млн. грн.

За останні 5 місяців об’єми виробництва Івашківського спиртового заводу склали майже 45 млн. грн.

З серпня 2012 року спільними зусиллями місцевої і обласної влади було поновлено роботу Івашківського спиртового заводу, який не працював майже 4 роки – з 2008 року. Про це повідомив під час skype-конференції, що відбулася у рамках Днів відкритості Харківської області, голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній. За його словами, на сьогодні завод працює стабільно, і виготовляє компонент моторного палива «Альтернативний». Тільки за останні 5 місяців об’єми виробництва склали 44 млн. 640 тис. грн., або 5485 тонн продукції.

«Є напрацювання на роботу у подальшому. Існує проблема, пов’язана з тим, що на Україні не вистачає сировини. Сьогодні вже заключені договори, і сировина для виробництва компоненту завозиться з Російської Федерації. Повністю погашена заборгованість із заробітної плати і бюджетних платежів, що була у минулому році, на сьогоднішній день зарплата виплачується в повному обсязі. На заводі близько 150 тисяч працівників, середня заробітна плата котрих складає більше 3 тис. грн.», – зазначив Ігор Горішній.

Також він подякував голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну за допомогу відновленні роботи підприємства.