Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одне з найважливіших питань у сфері медичного реформування - підготовка кадрів

Одне з найважливіших питань у сфері медичного реформування - підготовка кадрів

Таку думку висловив в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Про планування модернізації первинної медичної допомоги» начальник управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Костянтин Надутий. Він також висловив вдячність Харківській облдержадміністрації за пропозиції з питання підготовки висококваліфікованих кадрів.

«Я дуже вдячний за пропозицію вирішити питання навчання студентів медичних ВНЗ лікарській справі, а потім направити всіх до інтернатури з сімейної медицини. Такий варіант вже обговорювався раніше в міністерстві, але ззовні він ще не приходив, - зазначив начальник управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України, - адже одне з найважливіших питань у сфері медичної реформи на сьогодні - це підготовка кадрів».

Також Костянтин Надутий зазначив, що в даний час розглядається питання перегляду розміру заробітної плати лікарям у сільській місцевості.

«Це є у нас в плані, передбачено, що система оплати праці з урахуванням всіх нюансів повинна бути затверджена в червні, однак, для її впровадження необхідні додаткові кошти, тому я думаю, що сам механізм запрацює дещо пізніше - з Нового року», - зазначив він.