Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Барвінківському районі проблем із водопостачанням немає

В Барвінківському районі проблем із водопостачанням немає

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй. За його словами, Барвінківський район розташований у південно-східній частині Харківської області у складній гідрологічній зоні. Тому проблема питної води в районі завжди стояла гостро і потребувала вирішення.

«За останні три роки було здійснено цілий ряд заходів з забезпечення населення питною водою. В 2011 році запрацювало 3 нових свердловини: в селі Велика Комишуваха, де мешкає понад 800 мешканців, в селі Гаврилівка, де мешкає понад 1 тис. мешканців, в селі Гусарівка, де мешкає понад 1200 людей. У минулому році в літній період у нас була складна ситуація в районному центрі – м. Барвінково, коли вийшла з ладу основна свердловина на центральному водозаборі, і частина міста понад 2 місяці забезпечувалася привізною водою. Тоді з обласного бюджету було виділено 830 тис. грн. на будівництво свердловини. Роботи велися практично цілодобово, водопостачання було відновлено. Також керівництвом області було ухвалено рішення і виділені кошти на будівництво ще однієї свердловини на міському водозаборі вартістю 2,3 млн. грн. Вона також дуже оперативно була побудована і безперебійне водопостачання міста було відновлено», – сказав Іван Бовдуй.

Крім цього, вирішується питання забезпечення водопостачання соціальних об’єктів району.

«В минулому році була збудована система очистки води на водозаборі центральної районної лікарні вартістю 1,2 млн. грн. В минулому році також вирішене питання водозабезпечення 5 шкіл району. В цьому році збудовано вже 3 свердловини. Тобто 100% навчальних закладів забезпечені проточною водою», – додав голова Барвінківської РДА.