Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині працюють програми енергозбереження ресурсів

На Харківщині працюють програми енергозбереження ресурсів

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він підкреслив, що в Харківській області існує ряд програм, які відповідають за енергозбереження ресурсів. Зокрема це програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області на 2010-2014 роки та програма модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки.

«Ці програми розроблені для того, щоб скоротити енергоспоживання і споживання енергоресурсів у сфері тепла, промисловості та сільського господарства», - зазначив Роман Грива.

Директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА зазначив, що для досягнення і виконання основних стратегічних завдань Президента України щодо розвитку вітчизняної електроенергетики в Харківському регіоні ці програми передбачають зниження рівня енергоємності у виробництві, зниження рівня втрат тепла в магістральних мережах і досягнення розрахованого потенціалу економії паливно-енергетичних ресурсів на період 2010-2014 років.

«Для цього проводиться безліч різноманітних заходів, як, наприклад, реконструкція, модернізація, капітальний ремонт газових котелень, реконструкція заміна теплових мереж на труби з пінополіуретановою ізоляцією, установка теплоутилізаторів переведення газових котелень на альтернативні джерела палива», - сказав Роман Грива.