Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Показники із залучення та освоєння міжнародної технічної допомоги будуть внесені до рейтингової оцінки районів та міст області

Показники із залучення та освоєння міжнародної технічної допомоги будуть внесені до рейтингової оцінки районів та міст області

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, говорячи на колегії ХОДА про стан справ щодо залучення міжнародної технічної допомоги на Харківщині, зазначив, що міжнародна технічна допомога Україні надається різними організаціями з 1992 року. В рамках цієї роботи здійснюється співпраця з 15 країнами, Європейським Союзом і більш ніж 20 міжнародними організаціями.

«Потенціал роботи - колосальний. Все, що необхідно - це налагодити системну, ефективну роботу в районних державних адміністраціях, містах обласного значення, структурних підрозділах обласної державної адміністрації. Підкреслю, що ефективність залучення та використання міжнародної технічної допомоги багато в чому залежить від активності саме місцевої влади. Такі умови надання коштів. Тому, ми ініціюємо внесення показників із залучення та освоєння міжнародної технічної допомоги в рейтингову оцінку районів та міст області. На наш погляд, це послужить додатковим стимулом для активізації діяльності в даному напрямку», - сказав Юрій Сапронов.

Заступник голови ХОДА також висловив упевненість, що для підвищення ефективності залучення міжнародної технічної допомоги, управління даними ресурсами, необхідно скоординувати зусилля місцевих органів державної влади, донорів, громадськості, навчальних закладів.