Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розвитку бізнесу дуже важливо усунення незаконних перевірок

Для розвитку бізнесу дуже важливо усунення незаконних перевірок

Про це в ході засідання круглого столу з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області» розповіла директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Оксана Колісник. Вона зазначила, що частота перевірок контролюючих інстанцій призводить до відволікання від основної роботи персоналу підприємств і до виплати чималих грошових коштів.

«Все це негативно впливає не тільки на економічну складову, а й на соціальну, тому що це провокує бізнес йти в тінь, свідомо ухилятися від сплати податків, вести подвійну бухгалтерію, а також провокує виплату заробітної плати в конвертах», - сказала Оксана Колісник.

Директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва також розповіла, що у зв'язку з випадками звернення підприємців про перевищення повноважень перевіряючих інстанцій з 12 червня 2012 року була відкрита гаряча лінія для підприємців. Її мета – отримання інформації від суб'єктів господарювання про факти незаконного втручання в їх діяльність контролюючих органів.

«Сьогодні для бізнесу дуже важливо усунення незаконних перевірок. Нам необхідно говорити про злагоджену роботу як підприємницького сектору, який повинен здійснювати свою діяльність у рамках правового поля, так і перевіряючих інстанцій, які повинні йти назустріч і забезпечувати прозорість своєї діяльності», - підкреслила Оксана Колісник.