Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для динамічного розвитку центрам трансплантології необхідна державна підтримка

Для динамічного розвитку центрам трансплантології необхідна державна підтримка

Про це сьогодні після відкритої лекції у Харківському національному медичному університеті повідомила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. За її словами високотехнологічна медична допомога за рахунок тільки місцевих і регіональних бюджетів не може стати на ноги і динамічно розвиватись.

«Центри по пересадці органів, тканин і клітин вже відкриті у Києві, Донецьку, Запоріжжі, Одесі, Львові, Харкові, Дніпропетровську. Також ми передбачаємо відкриття такого центру і в Луганську. Наприкінці року там планується провести першу пересадку нирки. Але підтримати на рівні держави ми вирішили два центри трансплантології і пересадки органів - в Києві та Запоріжжі. Вони мусять стати тими осередками, які будуть брати найскладнішу патологію на себе. Також вони будуть науково-методичними центрами з організації надання такої допомоги в інших регіонах», - сказала Міністр охорони здоров’я.

Також Раїса Богатирьова зазначила, що ці два центри мають стати базою підготовки викладачів закладів освіти III та IV рівня акредитації.