Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром

Михайло Добкін зустрівся з послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром. Також у зустрічі взяли участь голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. У ході зустрічі сторони обговорили питання стану та перспектив розвитку співробітництва між Харківською областю та Угорщиною, зокрема, у сферах сільського господарства, машинобудування освіти, культури і туризму.

Як зазначив Михайло Добкін, Харківська область готова до багатостороннього співробітництва з Угорщиною.

«Ми готові розвивати співпрацю. В економічному плані нам є над чим попрацювати: наша співпраця знаходиться в тій фазі, яка дозволяє щороку здійснювати дуже великий прорив. Думаю, що і в плані культурного обміну та обміну студентами нам було б цікаво працювати спільно. Все, що зробить наші країни не географічно, а духовно ближчими - нам цікаво», - підкреслив голова ХОДА.

Міхаль Баєр зазначив, що Угорщина повинна приділяти більше уваги розвитку співробітництва з Харковом, який є другим містом в Україні. «Ми почали роботу з активізації співпраці з південно-східними регіонами України. Вже працюємо з Одеською та Дніпропетровською областями, і, я думаю, зараз настав час для активізації роботи з Харківською областю», - підкреслив він.

Міхаль Баєр також зазначив, що Угорщина має певні плани щодо розвитку співробітництва з Харківщиною. Крім того, він повідомив, що угорська сторона незадоволена обсягом торгівлі з Харківською областю. «У вас дуже великий індустріальний регіон, і це не повною мірою використовується в наших взаєминах. Угорщина має великий потенціал в машинобудуванні, і підприємства Харківщини могли б стати для нас постачальниками», - підкреслив Міхаль Баєр.