Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - лідер серед регіонів України з конкурентоспроможності

Харківська область - лідер серед регіонів України з конкурентоспроможності

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні взяв участь у круглому столі на тему: «Інвестиційний атлас України: дорожня карта для інвесторів», який відбувся у Києві. У ході заходу губернатор презентував інвестиційний потенціал Харківщини послам 14 країн світу, представникам Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, інших фінансових організацій, інвестиційних компаній, програм міжнародного співробітництва.

У своєму виступі Михайло Добкін зазначив, що за підсумками 2012 року Харківська область посіла перше місце в щорічному рейтингу конкурентоспроможності регіонів, який складається Фондом ефективного управління за методикою Всесвітнього економічного форуму, а місто Харків визнано міжнародними виданнями «Forbes» і «Financial Times» одним з кращих міст із створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

«За протекцією не станеш лідером в очах авторитетних міжнародних видань. Тим більше, не можна отримати перше місце за «гарні очі» у рейтингу Інвестиційної привабливості регіонів за підсумками незалежного оцінювання, проведеного за спеціальним дорученням Президента України Київським міжнародним інститутом соціології та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій», - підкреслив Михайло Добкін.

Довідка. Круглий стіл організовано Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та компанією PwC в Україні. Його мета – презентація Інвестиційного атласу України, обговорення результатів дослідження рейтингу інвестиційної привабливості регіонів України, а також поглиблення співпраці центральних і місцевих органів виконавчої влади з дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні, міжнародними організаціями та бізнесом.