Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся семінар з питань застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій

Відбувся семінар з питань застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій

За ініціативи Юридичного департаменту ХОДА 29 травня відбувся семінар на тему «Актуальні питання застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій». У заході взяли участь керівництво Юридичного департаменту та Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, представники ГУ Держземагенства та ГУ юстиції в Харківській області, заступники голів та юристи райдержадміністрацій. В ході семінару обговорювалися актуальні зміни у земельному законодавстві, питання розпорядження землями сільськогосподарського призначення, реєстрації речових прав на земельні ділянки та інші.

Директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін у своєму виступі акцентував увагу заступників голів райдержадміністрацій на необхідності неухильного виконання розпорядження голови ХОДА від 18 грудня 2012 року №730 «Про забезпечення державного контролю в галузі земельних відносин на території області».

В ході семінару-наради були опрацьовані єдині підходи у вирішенні актуальних правових питань, у практичному застосуванні норм законодавства у галузі земельних відносин, містобудівної діяльності та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Як зазначив заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, необхідність проведення цього семінару-наради викликана суттєвими змінами у законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2013 року, та нагальною потребою у формуванні єдиного підходу практики їх застосування. «Сподіваюсь, що за результатами наради кожен отримав відповіді на найбільш актуальні питання застосування чинного законодавства, які щоденно виникають у діяльності райдержадміністрацій», - підкреслив Олег Анпілогов.