Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рахунок продажу стадіону «Металіст» планується завершити будівництво трьох соціально важливих об'єктів

За рахунок продажу стадіону «Металіст» планується завершити будівництво трьох соціально важливих об'єктів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, протягом 21 року Україна є інвестором самої себе. Тому будь-які кошти, вкладені у будівництво метро, це ще й інвестиції у свою економіку. Але, оскільки коштів на капітальні вкладення в державному бюджеті дуже мало, регіони намагаються знаходити кожну додаткову можливість фінансування того чи іншого об'єкта.

«Цього року ми домовилися про продаж стадіону «Металіст» у приватну власність. Це 70 млн. дол США або приблизно 570 млн. грн. Завдяки Президенту України ці гроші залишаться в області. Для нас це дуже важливо. На ці кошти ми зможемо завершити будівництво двох довгобудів і одного об'єкта, який не можна переводити в довгобуд, тому що він знаходиться в самому центрі міста. У нас буде можливість повністю завершити будівництво тридцятої станції Харківського метрополітену «Перемога». Нам вистачає коштів до кінця 2014 року завершити будівництво Харківської філармонії, яке розтягнулося в часі на тривалий період. І нам вистачає коштів завершити другий етап реконструкції площі Конституції і фактично отримати новий об'єкт культури - це Музей сучасного мистецтва», - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що в майбутньому в одну з будівель на площі Конституції планують перевести Харківський художній музей. Тоді в районі однієї площі буде знаходитися відразу три музеї - Історичний, Музей сучасного мистецтва і Художній музей.