Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найбільше абітурієнтів зареєструвалося на ЗНО з української мови і літератури, математики і історії України

Найбільше абітурієнтів зареєструвалося на ЗНО з української мови і літератури, математики і історії України

Наймасовіші предмети, на тестування з котрих зареєструвалися випускники Харківщини, – українська мова і література, математика і історія України. Про це повідомив у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, тестування з них будуть проходити у Харкові, Ізюмі, Куп’янську, Лозовій та Краснограді, з немасових предметів – тільки у Харкові. Пункти тестування всюди, крім Ізюму, будуть розташовані у ВНЗ. Процедуру у всіх 40 пунктах будуть забезпечувати 3 тисячі педагогів Харківської області.

Також директор центру зазначив, що умови вступу абітурієнтів, що склали ЗНО, до вищих навчальних закладів суттєво не змінилися.

«Кількість прохідних балів залишилася такою, як і була. 124 бали – обов’язковий мінімум для всіх предметів, і для одного з них, який є профільним, не менше 140. Це встановлюється умовами прийому, але керівники вищих навчальних закладів мають право встановлювати і інший прохідний бал, але не менший за 140. На дуже затребувану спеціальність прохідний бал може бути підвищено і до 160, тому абітурієнтам слід бути уважними. Як і раніше, документи можна подавати у 5 вишів, по 3 спеціальності у кожному», – заявив Олександр Сидоренко.