Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішнє незалежне оцінювання – це визнана процедура відбору абітурієнтів

Зовнішнє незалежне оцінювання – це визнана процедура відбору абітурієнтів

Про це у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Він зазначив, що система зовнішнього незалежного оцінювання за результатами соціологічних досліджень Фонду демократичних ініціатив в Києві отримала підтримку суспільства у 66%. За словами Олександра Сидоренка, жодна державна програма в України ще не мала такої всенародної підтримки і говорити про те, що система ЗНО може колись щезнути, вже не варто.

«Суспільство уже не зрозуміє нас, якщо ми спробуємо зробити крок назад. Дивіться, у минулі роки гуртожитки в наших ВНЗ були напівпорожні. З запровадженням системи ЗНО сьогодні у ректора страшенна проблема – де взяти місця у гуртожитках. Це говорить про те, що у ВНЗ прийшла молодь з села, з периферії, з віддалених регіонів», – сказав Олександр Сидоренко.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти також зазначив, що ЗНО – це визнана процедура відбору абітурієнтів.

«Так, вона не є ідеальною. Але в плані забезпечення рівності доступу до вищої освіти, в плані забезпечення об’єктивного, прозорого і чесного оцінювання знань нам нічого більше запропонувати суспільству сьогодні. І випускники наших ВНЗ підтвердять, що ця система є справедливою», – підкреслив він.