Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» розпочався VIII фестиваль «Дні Польського кіно»

У кінотеатрі «Боммер» розпочався VIII фестиваль «Дні Польського кіно»

У кінотеатрі «Боммер» відбулося урочисте відкриття VIII фестивалю «Дні Польського кіно». На урочистому заході були присутні Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, в.о. директора Департаменту міжнародних відносин Харківської міськради Олексій Понікаровський, польський актор і режисер Анджей Шчітко, кінознавець і викладач кафедри телебачення Харківської державної академії культури Наталія Черкасова. «Сьогодні ми увосьме відкриваємо наш проект в цьому кінотеатрі, куди приходять любителі польського кіно. Хотів би сердечно подякувати вам за те, що ви сьогодні тут, у цій залі. Ми також запрошуємо всіх, хто любить польське кіно, на маленькі сімейні вечори в Консульство Республіки Польща. Майже кожен місяць ми організовуємо презентації нових і не тільки нових фільмів польською мовою. Батьком української кінематографії був поляк Альфред Федецький, а друга людина, пов'язана з Харковом, – режисер Анджей Вайда, тут похований його батько. У Харкові хороший клімат для фільмів. Я згадую кінофестиваль «Харьковская сирень», де польські фільми перемогли у двох категоріях», – зазначив Ян Гранат.

Відкрила «Дні Польського кіно» сімейна трагікомедія «Мій велосипед» лауреата низки міжнародних нагород Петра Тшаскальского. Польська кіноакадемія назвала цю картину відкриттям року. Решту фільмів покажуть з 29 травня по 4 червня. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У рамках фестивалю у фойє кінотеатру буде працювати виставка «У долині трьох річок – інший погляд на Клодзьку землю», на якій представлені роботи учнів Харківської спеціалізованої школи №133 «Ліцей мистецтв».