Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуївській дитячій музичній школі близько 25% вихованців - це діти соціально незахищених категорій

У Чугуївській дитячій музичній школі близько 25% вихованців - це діти соціально незахищених категорій

На Харківщині велика увага приділяється створенню умов для навчання в школах естетичного виховання всім дітям області. Максимальна робота ведеться для того, щоб така можливість була у дітей соціально незахищених категорій. Зокрема, в Чугуївській дитячій музичній школі такі діти складають близько 25% всіх вихованців, - повідомила директор школи Тетяна Маміна. «У нас навчається 156 дітей, і близько 25% наших вихованців - ці діти з багатодітних сімей, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з інвалідністю. Ці діти вчаться у нас на безоплатній основі», - підкреслила вона.

За словами Тетяни Маміної, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо творчого розвитку дітей можливість естетичного розвитку отримують і ті діти, які не є учнями школи.

«Крім тих дітей, які навчаються у нашій школі, ми намагаємося залучити і інших дітей до мистецтва. З цією метою у нас працює лекторій школяра, куди ми запрошуємо дітей із загальноосвітніх шкіл, щоб вони послухали гру своїх однолітків», - розповіла вона.

У 2012 році було завершено перший етап реконструкції будівлі школи, яку було зведено ще в ХІХ столітті. Зокрема, були замінені вікна та покрівля, проведені комунікації.

«Покращення умов для дітей, які тут займаються, - це дуже важливо для нас. Перший етап реконструкції цієї старої будівлі вже завершено, проведені дуже великий обсяг робіт. Ми сподіваємося, що цього року роботи будуть закінчені», - сказала Тетяна Маміна.