Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області близько 16 тисяч дітей відвідують школи естетичного виховання

У Харківській області близько 16 тисяч дітей відвідують школи естетичного виховання

Щорічно на Харківщині зростає кількість дітей, які відвідують школи естетичного виховання. Про це в Чугуєві повідомила директор обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації співробітників культ-освітніх установ Тамара Самоварова. «Сьогодні у нас в області 78 шкіл естетичного виховання, в число яких входять музичні школи, хореографічна і хорова школа, школа сучасних театральних напрямів, школа мистецтв та художні школи. У нас навчаються діти від 7 до 17 років, і щороку кількість учнів збільшується. Наприклад, у минулому навчальному році у нас було 14862 учня, а зараз вже близько 16 тисяч, і це 8,4% усіх учнів загальноосвітніх шкіл», - повідомила вона.

За словами Тамари Самоварової, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо творчого розвитку дітей на Харківщині приділяється велика увага зміцненню матеріально-технічної бази шкіл естетичного виховання і ремонтних робіт в приміщеннях.

«У нашій області докладено багато зусиль до того, щоб реалізувати соціальні ініціативи Президента, зокрема, саме в школах естетичного виховання. Майже в кожному районі перед початком нового навчального року ведуться поточні ремонти, кілька шкіл переїхали в нові приміщення. Всі школи дають можливість нашим дітям вибрати, що їм до душі, чим вони хочуть займатися», - сказала вона.