Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На найближчій сесії обласної ради буде розглянуто питання про виділення 1,5 млн.грн. на ремонтні роботи в інтернатних установах

На найближчій сесії обласної ради буде розглянуто питання про виділення 1,5 млн.грн. на ремонтні роботи в інтернатних установах

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення дав доручення підготувати проект рішення сесії обласної ради про виділення 1,5 млн.грн. на проведення ремонтних робіт у цих установах. Його планується розглянути на найближчій сесії обласної ради.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, комплексною програмою соціального захисту населення на цей рік передбачено 4,6 млн. грн. на проведення ремонтних робіт.

Ремонту покрівлі потребують 10 інтернатів, у т.ч. в 6-ти необхідно відремонтувати покрівлю житлових приміщень, де безпосередньо проживають підопічні. Існує також необхідність у проведенні капітальних ремонтів житлових корпусів, інженерних мереж, допоміжних будівель і споруд, оновленні насосного та прального обладнання, ремонті очисних споруд, будівництва близько 4 тисяч погонних метрів огорожі у 7 будинках-інтернатах.

Довідка. У Харківській області функціонують 3 дитячі, 6 геріатричних і 9 психоневрологічних інтернатів. В даний час на повному державному забезпеченні в них перебувають понад 3 тис. громадян похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями, з яких 190 дітей з психічними захворюваннями. Необхідні умови для утримання підопічних забезпечують майже 1900 працівників.