Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Широкій публіці планують повертати незаслужено забуті імена харківських художників

Широкій публіці планують повертати незаслужено забуті імена харківських художників

Як повідомив сьогодні після відвідування Харківського художнього музею голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, з цього року в області розпочнуть роботу з повернення незаслужено забутих імен харківських художників широкій публіці.

«У цьому плані ми відкриємо не тільки виставку, а проведемо цілий ряд заходів, які спочатку відновлять, а потім увічнять у пам'яті людей ім'я харківського художника Євдокима Волошинова. На День міста приватні колекції, зібрання харківських музеїв та інших міст України дозволять нам заново відкрити цю людину, яка, на мою думку, абсолютно незаслужено сьогодні забута», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Волошинов Євдоким Гнатович (1823 - 1913рр.) був дивовижним майстром-новатором як художник і фотограф. Після навчання в Петербурзькій Академії мистецтв у 1859-1864 рр. викладав малювання у Харківському інституті шляхетних дівчат. Є.І. Волошинов одним з перших не лише українських, а й російських художників, створив натюрморт на пленері, зображуючи квіти і плоди в природних умовах. У натюрморті того часу здебільшого ставилося завдання - передати власну, ізольовано взяту сутність обраного предмета.