Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрили «Європейське містечко»

На Харківщині відкрили «Європейське містечко»

Сьогодні у Центральному парку культури та відпочинку імені М.Горького з нагоди святкування Дня Європи на Харківщині відбулося урочисте відкриття «Європейського містечка». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат.

Денис Ткачов від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав усіх присутніх з Днем Європи.

«Харківщина традиційно вже одинадцятий рік святкує День Європи. Цим ми щоразу показуємо, що ми європейська країна, що Харківщина - це регіон, який орієнтується на європейські стандарти життя, який орієнтується на європейську культуру і традиції», - сказав він.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, у свою чергу, побажав Україні якнайшвидше увійти до Євросоюзу. «День Європи - це день толерантності, прав людини та інтеграції. Україна дуже активно співпрацює з організаціями, є членом багатьох європейських організацій, знаходиться в процесі інтеграції. Якщо говорити про те, що в майбутньому буде якийсь день, присвячений Україні, то я б хотів, щоб це був день не тільки підписання Україною договору асоціації з Євросоюзом, а й членства України в Євросоюзі», - зазначив Ян Гранат.

Відкриттю «Європейського містечка» передував парад представників 51 євроклуба Харківщини. Гості «Європейського містечка» оглянули павільйони євроклубів, познайомилися з презентаціями національних спільнот: Харківського товариства польської культури, Харківського міського товариства греків «Геліос», Культурно-просвітницького центру «Будинок Нюрнберга», Французького інституту в Харкові, Національного товариства «Полонія».

На майданчику парку «Дикий Захід» для старшокласників відбувся квест на європейську тематику. А маленьким гостям свята на дитячому майданчику Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат і співробітники Генконсульства розказали «європейську казку». Казка озвучувалася польською, українською та російською мовами.

У ході свята для всіх гостей також відбудеться концертна програма «Подорож Європою». На центральній алеї парку буде організована дискусійна площадка «Фонд місцевої демократії».

Працюватиме «Європейське містечко» до 17:00 25 травня.