Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася всеукраїнська художня виставка «Мальовнича Україна»

У Харкові відкрилася всеукраїнська художня виставка «Мальовнича Україна»

Сьогодні у Харківському відділенні Національної спілки художників України в рамках проведення Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій» відбулося урочисте відкриття художньої виставки «Мальовнича Україна». На заході були присутні перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнецов, а також представники Національної Спілки письменників України.

Перший заступник міністра культури України привітав присутніх зі святом, і зазначив, що під святом у першу чергу він розуміє свято життя, радості, любові.

«У мене сьогодні справжнє відчуття свята. Ці картини такі радісні, світлі, життєствердні, і я впевнений, що дивлячись через них, дух Тараса радіє. Я завжди казав, що ми були, є і будемо європейською нацією, європейським народом. Знаєте, в кожному місті стоїть пам’яник Тарасу Шевченко, адже його пам’ятають і поважають у світі», - зазначив Тимофій Кохан.

Ігор Шурма нагадав присутнім, що сьогодні виповнилося 152 роки років відтоді, як Шевченко був перепохований в Каневі.

«Це така знаменна подія для людей, які живуть в Україні, бо той дух, який сповідував Тарас, він проникає у кожного, хто хоч один раз був у Каневі і дотулився рукою до пам’ятника Шевченка на Чернечій горі. Сьогодні ця виставка, яка подорожує всією територією України, краще за слова каже: ми маємо унітарну державу, ми маємо одні цінності. На цій виставці немає сумних картин. Сьогоднішній день яскравий і життєрадісний, сьогодні ми відчуваємо гордість», - звернувся до присутніх заступник голови ХОГА.