Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка художників-аматорів «Початок»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка художників-аматорів «Початок»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася урочиста церемонія відкриття виставки «Початок» арт-студії «Живопис для всіх», що об'єднала людей різного віку, професій і світоглядів. В експозиції представлені картини, виконані як професіоналами, так і художниками-початківцями, які лише нещодавно взяли пензлі і фарби в руки. Це роботи художників Галини Мариніної, Вікторії Суворової, Людмили Міндаревої, Олени Бандурки і Тетяни Пашко. Куратор проекту – член Спілки художників України, викладач кафедри реставрації Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олена Кішкурно.

«Сьогодні ми відкриваємо групову виставку, яка називається «Початок». Автор цього проекту, Олена Кішкурно, створила арт-студію художників-аматорів. Це люди, які не мають художньої освіти, але хочуть творити, передавати свої емоції, показати свій погляд на оточуючий нас світ», – зазначила у своєму вітальному слові директор галереї «Бузок» Алла Суфранова.

Виставка «Початок» для багатьох її учасників є дебютом. В її експозиції – портрети, натюрморти і пейзажі, що ілюструють різні куточки світу. Різна тематика творів і різні підходи в техніці і стилі живопису характеризують художників як різнобічних, людей що люблять мистецтво.

«Ідея створення майстерні прийшла не випадково. Склалося так, що багато людей, маючи величезне бажання творити, отримали інші професії і не пішли шляхом творчості. Але це бажання, це творче зерно завжди в них жило, і наша студія допомагає їм його розкрити. Може, це ще не шедеври, але подивіться на ці прекрасні роботи – для непрофесіоналів це дуже високий рівень. Я отримую величезне задоволення від спілкування з цими людьми: вони заряджають мене своїм позитивом», – підкреслила Олена Кішкурно.

Вона додала, що приклад виставки «Початок» показує, що навіть людина, яка не є професійним художником, може добитися успіху.

Теги