Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація програми розвитку виробництва вітчизняної агротехніки дозволить забезпечити сільгоспвиробників якісною технікою на 30% від потреби

Реалізація програми розвитку виробництва вітчизняної агротехніки дозволить забезпечити сільгоспвиробників якісною технікою на 30% від потреби

Про це повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Андрій Моченков. За його словами, Проект Концепції державної цільової програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення для обробки грунту на період до 2020 року, розроблений фахівцями облдержадміністрації спільно з науковцями нашого регіону та Харківського тракторного заводу, має стати програмною основою для розвитку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

«Реалізація Програми дозволить забезпечити продовольчу, а відповідно і економічну безпеку держави, створити умови для розвитку аграрного сектору економіки країни, забезпечити на 30% українського товаровиробника конкурентоспроможною і доступною вітчизняною сільськогосподарською технікою. Також ми зможемо відновити сучасну галузь машинобудування з виробництва системи машин і обладнання з обробки грунту, забезпечити зростання промислового виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання не менш ніж у 10 разів і зростання обсягів виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання не менше ніж на 48 млрд. грн. в цілому по Україні, у тому числі на 22,8 млрд. грн. в Харківській області», - сказав він.

За словами Андрія Моченкова, також реалізація програми дозволить економити близько 2 млрд. дол. на рік на закупівлі імпортної сільськогосподарської техніки, а також створити близько 20 тисяч нових робочих місць в цілому по Україні, в тому числі не менше 2,5 тис. у Харківської області.