Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перед Харківщиною стоять нові завдання з роботи на глобальних ринках інвестиційного капіталу

Перед Харківщиною стоять нові завдання з роботи на глобальних ринках інвестиційного капіталу

Кращий світовий досвід доводить, що країни-лідери активно використовують інформацію про міжнародні індекси, для цих цілей створені спеціальні державні структури. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ. Він підкреслив, що перед Харківщиною стоять нові завдання з роботи на глобальних ринках інвестиційного капіталу, а тому потрібні нові підходи, механізм, дозволяє оперативно управляти роботою в цьому напрямку. Орієнтуючись на досвід країн, що розвиваються, в яких спеціально створені організації для дослідження проблем підвищення конкурентоспроможності та просування інвестиційної привабливості регіонів на внутрішньому і зовнішньому ринку, в Харківській облдержадміністрації буде створено Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону.

«При виході на глобальні ринки інвестицій ми не повинні обмежуватися конкуренцією серед регіонів України. У боротьбі за інвестора ми маємо вийти на інший рівень. Конкуренція буде дуже жорсткою», – зазначив Юрій Сапронов.

Довідка. За підсумками 2012 року Харківська область посіла четверте місце в рейтинзі, який проводить Кабінет Міністрів. За підсумками незалежного оцінювання, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій, область посіла перше місце в рейтинзі Інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності регіонів. Авторитетні міжнародні видання Forbes і Financial Times визначили Харків як одне з найкращих міст у сфері створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій.