Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Стратегії сталого розвитку Харківської області будуть внесені зміни (доповнено)

До Стратегії сталого розвитку Харківської області будуть внесені зміни (доповнено)

Про це сьогодні на початку розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Стратегія сталого розвитку Харківського регіону до 2020 року - це документ, який є економічною біблією для влади. Завдяки реалізації цієї Стратегії Харківщина вже два роки поспіль посідає лідерські позиції в рейтингу оцінювання Кабінету Міністрів України. Але економічна ситуація вносить корективи в наше життя. Тому настав час переглянути низку програм. Для того, щоб дати рекомендації обласній раді, яка має ексклюзивне право вносити зміни до цього документу, я б хотів його обговорити і чітко визначити, де нам потрібно внести корективи. Хочу акцентувати увагу, що це не глобальні зміни до Стратегії сталого розвитку регіону, а точкове коригування», - сказав Михайло Добкін.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов нагадав, що у Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року для кожного стратегічного завдання передбачені конкретні механізми реалізації - насамперед, це розробка і фінансування державних і регіональних цільових програм за основними напрямками розвитку регіону. Зараз таких програм 39.

«Головна мета сталого розвитку Харківської області – забезпечення високої якості життя населення на основі побудови соціально орієнтованої, природозберігаючої, інноваційної економіки», – заявив Юрій Сапронов.

За його словами, Стратегія успішно реалізується в області протягом більше двох років. Вона вносить системність, визначає найбільш важливі точки докладання фінансових ресурсів місцевих бюджетів і стимулює інвестиційну політику.

«Головним доказом успішної реалізації Стратегії є той факт, що Харківська область другий рік поспіль – як за підсумками 2011 року, так і за підсумками 2012 року – утримує почесне четверте місце в рейтинзі регіонів, який проводить Кабінет Міністрів України, а також посідає провідні позиції в інших рейтингах. Все це свідчить про те, що пріоритети розвитку регіональної економіки були обрані вірно і змінюватися не повинні. У той же час, механізми реалізації Стратегії потребують коригування. Це пов'язано, насамперед, з тим, що протягом останніх двох років на державному рівні ухвалено ряд нових нормативних документів і програм, і ті заходи і завдання, які в них позначені, ми повинні передбачити в своїй регіональній Стратегії», – повідомив заступник губернатора.

Він додав, що підготовка проекту змін, які необхідно внести до Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року, знаходиться на завершальному етапі.