Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Ніч музеїв» інформаційно-виставковий центр «Бузок» прийняв більше тисячі відвідувачів

У «Ніч музеїв» інформаційно-виставковий центр «Бузок» прийняв більше тисячі відвідувачів

18 травня інформаційно-виставковий центр «Бузок» вперше взяв участь в акції «Ніч музеїв». Як зазначила начальник відділу культури і мистецтва КП «РІЦ» Алла Суфранова, галерею в цю ніч відвідала велика кількість людей, які отримали можливість взяти участь у 3 майстер-класах, а також подивитися спектакль.

«Бузок» провів 3 майстер-класи: з виготовлення ляльки-мотанки, його проводила Людмила Чемоданова. Другий майстер-клас був з масляного живопису. Це був пленер на вулиці перед входом до галереї, проводив цей майстер-клас Олександр Чемоданов. Третій майстер-клас був присвячений фейс-арту, ми розписували модель в образі бузку, це було приурочено до Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Наступною подією була вистава театру «Ніка» «Вальмонт: Гра». Людей зібралося так багато, що зал не міг їх вмістити», - розповіла вона.

Заходи в рамках акції «Ніч музеїв» почалися в «Бузку» о 15.00 і закінчилися близько півночі.

«Ми вперше брали участь у такому заході і навіть не припускали, що у нас буде така кількість відвідувачів - більше тисячі, що всі будуть настільки зацікавлені. Ми планували програму так, щоб майстер-класи були різноманітними - і народна творчість, і живопис, і акторська гра, і візаж», - зазначила Алла Суфранова.

За словами начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич, «Бузок» розвиватиметься так, щоб кожен день відвідувачі могли не тільки знайомитися з новими експозиціями, але і зустрічатися з майстрами в різних напрямках творчості. «Галерея «Бузок» має стати місцем спілкування, майданчиком для обміну досвідом як художників-початківців, так і метрів мистецтва», - сказала вона.