Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Змінено порядок призначення допомоги сім'ям з дітьми

Змінено порядок призначення допомоги сім'ям з дітьми

17-18 квітня 2013 року набули чинності постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2013 року № 233 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" та від 1 квітня 2013 року № 256 "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми". Зазначеними змінами з переліку документів, необхідних для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, виключено виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Відтепер органи праці та соціального захисту населення самостійного будуть отримувати необхідну інформацію користуючись даними, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Також з 18 квітня поточного року надано право на отримання державної допомоги на дітей, які народились під час перебування жінки в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань. У такому випадку для призначення допомоги при народженні дитини адміністрація ізолятора або установи у десятиденний строк після отримання заяви матері подає її заяву і копію свідоцтва про народження дитини до органу праці та соціального захисту населення.

Допомога призначається і виплачується в розмірі, встановленому для першої дитини, шляхом перерахування на відкритий у банківській установі вкладний (депозитний) рахунок дитини на підставі звернення адміністрації слідчого ізолятора або установи виконання покарань за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.