Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

На Харківщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

18 травня у Харкові за участю начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Володимира Зінченка, голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, голови Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолія Вінника та представників інших громадських організацій, городян відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку репресованим кобзарям до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

«Священним обов'язком кожного громадянина будь-якої держави є збереження пам'яті про минуле свого народу. Саме тому нам так важливо привернути увагу нашого суспільства до трагічних подій історії України та відродити національну пам'ять, перейняти досвід старшого покоління з метою утвердження у душах молодого покоління українців нетерпимості до будь-якого насилля», - заявив Володимир Зінченко після покладання квітів.

Окрім того, 19 травня, в області були приспущені Державні Прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, держаних підприємствах, установах і організаціях.