Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки «Харьковской сирени» зустрічаються люди різних національностей і країн, які розмовляють мовою мистецтва

Завдяки «Харьковской сирени» зустрічаються люди різних національностей і країн, які розмовляють мовою мистецтва

Рівень і географічну різноманітність конкурсних робіт V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» в ході церемонії закриття оцінили також члени селекційної комісії фестивалю. «Колись Володимир Ленін сказав крилату фразу: «З усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Цей вислів знайомий всім. Але коли я оцінював фільми, я спирався на агітацію моральності і на пропаганду творення. Для мене це головні критерії і мене радує, що в цьому, як і в самому фестивалі «Харьковская сирень», я спостерігав динаміку розвитку», – підкреслив член журі, кінокритик Володимир Миславський.

Викладач кафедри телебачення Харківської державної академії культури Наталя Черкасова зазначила, що цього року серед робіт були яскраві представники відомих кіношкіл з усієї Європи – Польщі, Іспанії, Болгарії, Росії та Франції. «Селекційній комісії було дуже складно обрати. Думаю, що членам журі теж було непросто», – додала вона.

«Географічним положенням Харкова цьому місту призначено бути столицею дружби народів. Тут проходять шляхи з півночі на південь, тут зустрічаються культури сходу і заходу. Я радий, що на нашій землі зустрічаються люди різних національностей і країн, які говорять однією мовою – мовою мистецтва», – заявив керівник телеканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян.