Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Члени журі V кінофестивалю «Харьковская сирень» відзначили високий рівень представлених робіт

Члени журі V кінофестивалю «Харьковская сирень» відзначили високий рівень представлених робіт

Виступаючи зі сцени Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» в ході церемонії закриття V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень», члени журі відзначили високий рівень представлених на їх розгляд робіт і гідну організацію заходів. «Фільми, які були показані, досі вражають уяву», – зазначив заслужений артист РРФСР, радянський і російський актор Борис Токарєв. Російська актриса і кінорежисер, заслужена артистка Російської Федерації Людмила Гладунко також висловила думку, що «Харьковская сирень» перетворюється на справжній міжнародний кінофестиваль – за три відвідування Харкова вона констатує помітний зріст.

«Ми часто буваємо на різних фестивалях молодого кінематографа, і цього року нам було приємно працювати тут. Я вітаю всіх харків'ян з тим, що у них є такий чудовий фестиваль, нехай він розквітає так само, як цвіте прекрасний харківський бузок у вашому місті», – підкреслила вона.

«Я ветеран фестивалю. Я маю честь очолювати журі вже вп'яте і маю можливість бачити динаміку і зростання у всіх відношеннях – і в географії, і в кількості, і в пошуку форми нашого призу. Нарешті приз знайшов абсолютно закінчену форму. Я сподіваюся, що цей приз і цей фестиваль будуть жити дуже довго», – додав член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін.

Почесний гість п'ятого фестивалю і один з новачків в журі Аркадій Інін у свою чергу підтвердив, що фестиваль прекрасний, чудова і географія, і різноманітність, і якість надісланих робіт. «Те, що ми обирали у кожній номінації не між однією – двома, а між десятьма роботами – це вже показник рівня фестивалю», – заявив він.

«Я в перший раз тут у журі, але вражений насиченістю програми. Я тільки приїхав, а тут вже церемонія зняття відбитків, відкриття і безліч цікавих заходів. Я хочу сказати – краса врятує світ, і цей фестиваль вже починає його рятувати», – підбив підсумок заслужений артист України Олексій Колесник.