Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміни до нормативно-правової бази покращать умови перебування людей в інтернатних закладах

Зміни до нормативно-правової бази покращать умови перебування людей в інтернатних закладах

Згідно з наказом №129 Міністерства соціальної політики України внесені зміни до переліку товарів, робіт та послуг, на закупівлю яких спрямовуються кошти, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом України та органами праці та соціального захисту населення установам, де люди перебувають на повному державному утриманні. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цим наказом чітко визначено, що можна закуповувати за гроші тих людей, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах, геріатричних пансіонатах, і усунені недоліки, які були в попередньому переліку.

«Раніше ситуація із закупівлями була парадоксальна. Наприклад, можна було закупити зубну щітку, а зубну пасту – ні. Тепер всі недоліки усунені. Цей наказ унормував фінансово-господарську діяльність закладів, а також, що найголовніше – покращить умови перебування людей в інтернатних закладах. Всі ці зміни були внесені за ініціативи Харківської області», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. В Харківській області функціонують 18 інтернатних закладів та геріатричних пансіонатів, в яких на утриманні перебуває більше 3,5 тис. осіб.

Теги