Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» до кінця року планується замінити опалення та розпочати роботи з ремонту покрівлі

У кінотеатрі «Боммер» до кінця року планується замінити опалення та розпочати роботи з ремонту покрівлі

До 2015 року єдиний комунальний кінотеатр Харкова «Боммер» стане сучасним центром кіномистецтва. Наразі в закладі вже ведуться ремонтні роботи. Як повідомила в ході прямої лінії в газеті «Слобідський край» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, цього року передбачається виділення 500 тисяч гривень з обласного бюджету на ремонтні роботи.

«Ми розраховуємо цього року провести основні роботи. На цей рік заплановано 500 тисяч гривень, це кошти з обласного бюджету. Загалом для ремонту потрібно 7 – 8 мільйонів гривень, але оскільки роботи триватимуть два роки, сума може збільшитися до 10-12 млн. До 2015 року ми відкриємо кінотеатр повністю оновленим, з новим світлом, звуком. Цього року за умови виділення коштів, а я думаю, що за підсумками 6 чи 9 місяців вони у нас будуть, ми до новорічних свят зробимо опалення і розпочнемо роботи на даху», - сказала вона.

Загалом у кінотеатрі потрібно замінити дах, оскільки він може обвалитися, також заміни потребує електрична система приміщення. Хол кінотеатру буде відреставровано за зразком 1908 року, так само буде відновлено і фасад будівлі. Як буде виглядати фасад кінотеатру, можна буде побачити на тканині, якою буде задрапіровано будівлю.

«Наше завдання – створити таке місце, де був би збережений стиль установи, але щоб там молоді кінематографісти могли обмінюватися думками, ділитися творчими досягненнями. Для художників таким місцем стане «Бузок», а для кінематографістів – «Боммер». При цьому лінія андеграундного кіно, яка зараз є особливістю кінотеатру, буде збережена», - зазначила Вікторія Маренич.