Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва. Заступник голови області передав ветерану привітання з Днем Перемоги від Президента України Віктора Януковича, а також від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і вручив Герою цінні подарунки від керівника області. «Кожного року напередодні 9 травня ми наче на машині часу повертаємося в минуле для того, щоб згадати справжніх Героїв воєнного лихоліття. Тих мужніх юнаків та дівчат, які ціною власного життя здобули свободу для майбутніх поколінь. Прийміть наші найтепліші привітання зі святом Перемоги. Ми пам’ятаємо…» - зазначив Євген Савін.

Михайло Карпеєв вперше за кілька останніх років розповів про те, як він воював, про бій на Сапун-горі, про одну з розвідок у тил ворога, яка могла б стати для нього останньою. Як розповів ветеран, 12 січня 1945 року він здійснив виліт для розвідки в тил ворога на відстань 120 км. Летів на висоті 100 м над землею. Під час польоту у літака було перебито рульове керування. «Буквально кілька місяців тому я зрозумів, що цей виліт міг бути останнім», - розповів Михайло Полікарпович.

Він також повідомив, що планує взяти участь в урочистому покладанні квітів на Меморіалі Слави та у параді, присвяченому Дню Перемоги, які відбудуться завтра, 9 травня.

Довідка. Карпеєв Михайло Полікарпович народився 21 листопада 1922 року. Штурман 75-го гвардійського штурмового авіаполку гвардії лейтенант Карпеєв в ході війни здійснив 310 бойових вильотів, знищив 15 танків, 27 автомашин з військовим вантажем, сотні гітлерівців. Брав участь у визволенні м.Харкова. Звання Героя Радянського Союзу йому було присвоєно 29 червня 1945 року за проведені 100 успішних вильотів на літаках ІЛ-2 із знищенням ворожої техніки і живої сили противника, 110 бойових вильотів на розвідку і зв'язок з партизанами та за проявлені при цьому мужність, відвагу і героїзм.