Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Юрій Сапронов привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Сьогодні, у переддень 9 травня, за доброю традицією заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в черговий раз відвідав Героя Радянського Союзу, харків’янина Федора Петровича Пуртова. Юрій Сапронов вручив Федору Пуртову вітальну телеграму від Президента України Віктора Януковича, подарунок від губернатора Михайла Добкіна, а також передав продуктовий набір. Під час дружньої бесіди віце-губернатор з ветераном підняли символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

«Спасибі Вам за Перемогу. Сьогодні в місті Харкові живе 60 осіб, яким більше 100 років. Тому ми з Вами повинні зустріти і відзначити ще 80-річчя Перемоги. Вам тоді буде всього 105 років, Федір Петрович. Тому дай Вам Бог здоров'я. Зі святом!», - сказав Юрій Сапронов.

«Дякую Вам за турботу про Героїв Радянського Союзу та їх вдів. За те, що ви не тільки словом, а ділом допомагаєте ветеранам. Не важливо, якого звання була людина. Кожен по-своєму герой, тому що кожен зробив внесок в загальну Перемогу!», - додав у свою чергу Федір Пуртов.

Довідка. Пуртов Федор Петрович народився 12 березня 1920 року. Перебував на військовій службі з 1938 по 1974 рр.

Вночі 31 серпня 1944 року 34-м стрілецьким дивізіоном під командуванням Федора Пуртова розпочалось форсування річки Вісла біля м.Пулава на території Польщі. Пулавський плацдарм утримувався близько дванадцяти діб, а подальше успішне форсування річки Вісла було початком Вісло-Одерської операції І Білоруського фронту. За героїчний подвиг при виконанні бойових завдань командування на фронті боротьби з німецькими загарбниками Указом Президії Верховної Ради СРСР від 21.02.1945 року Федору Пуртову було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.