Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках Року дитячої творчості на Харківщині відбудеться низка фестивалів та конкурсів

У рамках Року дитячої творчості на Харківщині відбудеться низка фестивалів та конкурсів

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «11 травня в Валківському краєзнавчому музеї відбудеться урочисте нагородження переможців першого обласного конкурсу дитячої творчості «Пасхальна писанка», який проводиться в рамкаж оголошеного Президентом Року дитячої творчості. Активну участь у ньому беруть в першу чергу учні шкіл естетичного виховання», – зазначив він.

16-17 травня відбудуться Треті Дельфійські ігри Слобожанщини, в яких теж беруть участь представники шкіл естетичного виховання. За аналогією з Олімпійськими іграми, Дельфійські ігри – це змагання в галузі мистецтв. Дмитро Кузнєцов нагадав, що Харківська область однією з перших в Україні приєдналася до дельфійського руху. У цьому році в рамках Дельфійських ігор відбудеться також Олімпіада з історії образотворчого мистецтва.

З 19 по 22 травня в Харкові проходитиме Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячих колективів народного танцю «Толока». Традиційно в ньому беруть участь колективи не лише Харкова і області, а й гості з Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Кременчука та інших міст.

«До Дня захисту дітей буде вручено 30 стипендій учням шкіл естетичного виховання. За останні кілька років розмір цієї стипендії був подвоєний і становить 700 грн. Ми розраховуємо, що з кожним роком ця цифра буде зростати», – підкреслив Дмитро Кузнєцов.