Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінофестивалі «Харьковская сирень» візьме участь 36 фільмів з 17 країн

У кінофестивалі «Харьковская сирень» візьме участь 36 фільмів з 17 країн

Вперше за 5 років проведення кінофестивалю «Харьковская сирень» заявилось для участі у конкурсній програмі 248 учасників з 33 країн. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Вона зазначила, що селекційна комісія у складі керівника відеоканалу «Перша столиця» Костянтина Кеворкяна, кінознавця Володимира Миславського та викладача кафедри телебачення Харківської державної академії культури Наталії Черкасової відібрала серед цих фільмів найкращі.

«Вони протягом місяця дивилися ці фільми і винесли вердикт. У другому турі візьмуть участь 36 фільмів із 17 країн. Для нас є несподіванкою така кількість країн. У тому числі це Схід і Близький Схід, Китай та ряд європейських країн. Цікаво, що серед інших країн є Ісландія, Ірландія, Нова Зеландія, Норвегія, Швеція, Сполучені Штати Америки. Росію представляє не лише Москва, а також Санкт-Петербург та Казань. Також широко будуть представлені французькі роботи», – підкреслила Вікторія Маренич.