Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадські організації чорнобильців здатні бути справжнім партнером для держави. Михайло Добкін

Громадські організації чорнобильців здатні бути справжнім партнером для держави. Михайло Добкін

Відсутність акцій протесту з боку чорнобильських громадських організацій означає не неможливість їх проведення, а те, що чорнобильці ведуть діалог з регіональною владою. Про це повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» га обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, всі питання вирішити неможливо, але обласна влада зобов'язана зробити все, що може, з урахуванням регіональної специфіки. «Не так давно відбулися непрості переговори з приводу виплат чорнобильцям, які призначались за рішенням судів. Ця проблема ще не вирішена остаточно. Сьогодні вимоги чорнобильців вище того, що може запропонувати держава. Але, незважаючи на справедливість і законність таких вимог, чорнобильці, які дуже сильні своєю організацією, розуміють всі економічні складнощі нашої країни і не ставлять свої особисті проблеми вище державних, за що їм величезне спасибі і повага від усієї територіальної громади», – зазначив губернатор.

Михайло Добкін також звернув увагу на вирішення проблеми щодо людей, які незаконно користуються званням чорнобильців. На його думку, вони не повинні отримувати пільги від держави.

«Питання лежить в моральній площині. У нас є певні повноваження, ми їх використовуємо для того, щоб навести порядок. Є правоохоронні органи, у яких набагато більше повноважень для того, щоб відсікти незаконне отримання допомоги від держави тими людьми, яким вона не повинна надаватися. Можу сказати, що чорнобильці як громадська організація дуже дружні і здатні бути справжнім партнером для держави в плані усунення ситуацій з «липовими» пільговиками. Всі, хто незаконно претендує на отримання допомоги від держави, не повинні її отримувати», – підкреслив він.

Теги