Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання відродження села дуже важливе для всієї країни. Михайло Добкін

Питання відродження села дуже важливе для всієї країни. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, питання збереження і відродження села сьогодні важливе для всіх мешканців України. «Люди, які залишаються жити в селі, відчувають величезні труднощі з робочими місцями. Молодь, отримавши освіту, їде шукати кращої долі в міста. Відсутність належної інфраструктури, безліч проблем, що накопичилися за довгі десятиліття, все це не веде до того, щоб ми зберегли існуючі села і почали відроджувати сільську інфраструктуру. Уряд, виконуючи доручення Президента, робить все, щоб мінімізувати процеси, що ведуть до погіршення життя на селі. Створення нових робочих місць, програми, які будуть фінансувати зайнятість населення на селі – ось головні механізми успіху цієї роботи», – сказав голова області.

За словами Михайла Добкіна, сьогодні робляться тільки перші кроки, але вони вже дають свої результати. Наприклад, виплачується дотація на вирощування молодняка великої рогатої худоби на селі, що дозволяє не тільки зберігати, а й збільшувати її поголів'я. Крім цього, під пильною увагою влади знаходиться ціна молока, виробленого на приватних подвір'ях.

«Сьогодні ми можемо говорити, що з'явилися перші кроки з впровадження в життя програми «Рідне село». Це створення кооперативів, які допомогли б відродити непогану радянську систему кооперативного руху. З їх допомогою можна дати можливість людям заробити гроші, що на селі досить проблематично», - додав Михайло Добкін.