Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках Року дитячої творчості в оздоровчих таборах Харківщини буде проведено велику кількість тематичних змін

В рамках Року дитячої творчості в оздоровчих таборах Харківщини буде проведено велику кількість тематичних змін

В оздоровчому сезоні 2013 року на Харківщині працюватимуть усі 37 дитячих таборів. Як повідомив у ході прямої телефонної лінії у газеті «Слобідський край» заступник голови ХОДА Євген Савін, в ряді з них буде проведено тематичні зміни. «Ми багато років тримаємо питання оздоровлення дітей на жорсткому контролі, тому в цьому році всі 37 таборів області буде відкрито. Крім того, для шести оздоровчих таборів спеціально виділили кошти на покращення матеріально-технічної бази. 2013 рік Президент України оголосив Роком дитячої творчості, і цей напрям особливо є актуальним у питанні оздоровлення дітей і проведення творчих змін у таборах. Будуть проходити такі творчі зміни: «Повір у себе» в таборі «Берізка» Золочівського району, «Лідер» у таборі «Ромашка», «Світ спорту» проходитиме в «Олімпії» Балаклійського району, «Юний рятувальник» – у таборі школи Бойко, «Національні візерунки» – у «Барвінку» Барвінківського району, тематична зміна «Подорож у літо» – на базі «Орлятка» Борівського району тощо», - повідомив він.

За словами Євгена Савіна, цього року в деяких таборах ціна путівки знижується. Зокрема, цього вдалося досягти в Чугуївському районі.

«Деякі керівники районів мають змогу знизити вартість путівок до таборів без утрати якості, як, наприклад, голова Чугуївської районної державної адміністрації – Володимир Лобойченко. Завдяки його ініціативі один із доволі занедбаних таборів приведуть до ладу вже цього літа. Першу зміну діти мешкатимуть у наметах, з ними займатимуться офіцери і спортсмени. Тобто фактично кожна зміна у таборах проходитиме за тією чи іншою тематикою, і діти зможуть проявити себе як у спорті, у творчості, так і в знаннях», - зазначив заступник голови області.