Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський фольклористичний гурт «Слобожаночка» став лауреатом конкурсу «Нові імена України»

Харківський фольклористичний гурт «Слобожаночка» став лауреатом конкурсу «Нові імена України»

З 23 по 26 квітня в Києві відбувся щорічний творчий огляд-конкурс за програмою Українського фонду культури «Нові імена України». Цього року за вищу відзнаку Всеукраїнського конкурсу змагались представники з 15 областей України і Автономної Республіки Крим – понад 120 учасників від 6 до 18 років. За рішенням опікунської ради, до якої залучені видатні митці України, фольклористичний гурт «Слобожаночка» Харківського училища культури став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» та отримав разову творчу стипендію Українського фонду культури за високий мистецький хист та виконавську майстерність.

До складу гурту «Слобожаночка» увійшли: Ольга Даниленко, Тетяна Лі, Вікторія Кириченко, Анастасія Ткач, Карина Тащілкіна, Анна Ступачук, Альбіна Марченко, Альона Садова, Катерина Жук, Аліна Рачинська, Тетяна Мошненко, Мілена Дєдова, Олена Биканова, викладач – Олена Шишкіна.

Також Харківську область в Києві представляли ще 6 переможців обласного туру цьогорічної програми (2 вокалісти ХДУМ ім. І.Котляревського і 4 учня ХСШ №4 «Ліцей мистецтв» у номінації «образотворче мистецтво»), які отримали дипломи учасників конкурсу «Нові імена України».

Довідка. Програма Фонду культури "Нові імена України" діє з 1991 року. Метою цього мистецького проекту є підтримка юних талантів, допомога у їхньому творчому становленні, удосконалення фахової майстерності. Програма мистецького проекту спрямована на виявлення і підтримку молодих мистецьких талантів в усіх напрямках творчої та виконавської діяльності у галузі літератури, музики, образотворчого мистецтва та народної творчості.