Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області на 2013 рік сформований список проектних пропозицій об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства на 63 млн. грн.

У Харківській області на 2013 рік сформований список проектних пропозицій об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства на 63 млн. грн.

Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «На сьогодні Департаментом сформовано перелік проектних пропозицій об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області на суму 63 млн. грн., які потребують першочергової реалізації в 2013 році. У зв'язку з обмеженістю коштів обласного бюджету перелік проектних пропозицій спрямований Мінрегіону для розгляду питання фінансування. Крім того, рішенням сесії обласної ради від 25 квітня передбачено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету робіт на об'єктах водопостачання на суму 5,3 млн. грн., за рахунок обласного Фонду охорони навколишнього середовища на об'єктах водовідведення на суму 6,3 млн.грн.», - повідомив він.

За словами Романа Гриви, в 2012 році за рахунок коштів обласного, місцевих бюджетів та комунальних підприємств проведено реконструкцію 3 водонапірних веж Рожновського у Печенізькому, Вовчанському та Зачепилівському районах, а також водозабору у м. Люботин. Крім цього було здійснено капітальний ремонт системи водопостачання в с. Ватутіне Нововодолазького р-ну та артезіанської свердловини в смт Савинці Балаклійського району. Також встановлено системи доочистки питної води в школі № 3 та медичному ліцеї м. Мерефа, Пархомівській ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Пархомівка Краснокутського р-ну; розроблена і затверджена схема оптимізації роботи системи централізованого водопостачання м. Дергачі. Крім цього було введено в експлуатацію ряд об'єктів, роботи на яких були виконані в 2011 році.

Теги