Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До складу тендерних комітетів із закупівлі продуктів харчування для дитячих оздоровчих закладів будуть включені фахівці СЕС

До складу тендерних комітетів із закупівлі продуктів харчування для дитячих оздоровчих закладів будуть включені фахівці СЕС

До складу тендерних комітетів із закупівлі продуктів харчування для дитячих оздоровчих закладів необхідно включати фахівців санітарно-епідеміологічної служби. Це дозволить виключити можливість укладення договорів з неперевіреними постачальниками. Таке доручення дав сьогодні в ході засідання Обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Як зазначила начальник Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Колпакова, враховуючи результати епідрозслідування ситуації в навчально-виховних закладах Богодухівського району у 2012 році, санепідслужба рекомендує не укладати договори на постачання продуктів харчування з фізичними особами-підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування, у зв'язку з тим, що Законом України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» встановлено мораторій на перевірку їх діяльності.

«Пропозиція, яку внесла СЕС, абсолютно правильна, і її потрібно реалізувати. У нас в області достатньо серйозних постачальників, які забезпечують харчуванням установи освіти вже не один рік, і до них немає претензій. Якщо договори укладатимуться з перевіреними постачальниками, у нас буде повна гарантія того, що в дитячих оздоровчих закладах все буде гаразд», - підкреслив Валентин Дулуб.