Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році на оздоровлення та відпочинок дітей Харківської області планується використати 214 мільйонів гривень

У 2013 році на оздоровлення та відпочинок дітей Харківської області планується використати 214 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, в поточному році на оздоровлення та відпочинок дітей Харківщини планується використати рекордно велику суму. «Влітку 2013 року оздоровленням та відпочинком планується забезпечити більше 200 тисяч дітей Харківської області, що складе 95% всіх дітей. Із загальної кількості оздоровленням та відпочинком планується охопити понад 134 тисячі дітей соціально незахищених категорій. Всього на оздоровлення та відпочинок дітей планується використовувати 214 млн грн. З них 14 млн грн. - це кошти обласного бюджету, 13,7 млн ​​грн. - кошти місцевих бюджетів, 50 млн грн. - кошти Фонду соціального страхування і 130 млн грн. - це залучені кошти», - повідомив він.

За словами Дмитра Перепелиці, в 2013 році будуть проведені роботи з модернізації 6 дитячих таборів.

«У 2013 році вперше розпочато фінансування з обласного бюджету Програми збереження та розвитку дитячих оздоровчих закладів Харківської області. Зокрема, виділено 1,2 мільйони гривень для модернізації 6 таборів комунальної форми власності: «Орлятко» Борівського району, «Берізка» Золочівського району, «Сосновий» Куп'янського району, «Каразинський» Краснокутського району, «Орлятко» Чугуївського району, «Орлятко»  м. Ізюм. Тобто, кожен табір отримає по 200 тисяч гривень. Ці гроші дозволять таборам виконати вимоги контролюючих органів у частині модернізації побуту та дотримання санітарних та протипожежних норм», - зазначив директор Департаменту.

У 2013 році на території області планується робота 855 таборів, з них 37 стаціонарних установ, 796 пришкільних таборів, 18 таборів праці та відпочинку, 4 наметових містечка. За попередньою інформацією більшість дитячих оздоровниць мають намір закінчити роботи з підготовки до дитячої оздоровчої кампанії до 25 травня. Відкриття 1 зміни традиційно відбудеться 1 червня.