Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет Міністрів та Асамблея європейських регіонів створять Координаційний центр для імплементації кращих європейських практик у регіонах України

Кабінет Міністрів та Асамблея європейських регіонів створять Координаційний центр для імплементації кращих європейських практик у регіонах України

Вперше в Україні на Дніпропетровщині відбувається Конференція Асамблеї європейських регіонів (АЄР), участь у роботі якої беруть близько 200 делегатів з більш ніж 25 країн світу. В ході конференції Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Генеральний Секретар АЄР Паскаль Гьорген та Президент Комітету 3 АЄР Ханде Бозатлі підписали Протокол співробітництва між Кабінетом Міністрів України та АЄР. Відповідно до цього Протоколу буде створено Координаційний центр для імплементації кращих європейських практик у регіонах України. Для розробки пропозицій буде створено спільну робочу групу з представників регіонів України, а також громадських організацій ЄС та інших структур, в тому числі Європейського парламенту, Комітету Регіонів та Європейської Комісії.

«Уряд впроваджує в стратегії розвитку українських регіонів кращий досвід країн ЄС. Це є основою наближення до європейських стандартів якості державного управління, сучасних технологій електронного врядування, підвищення якості медицини та освіти. Відповідно це покращує інвестиційний клімат та сприяє розвитку економіки і міжрегіональних зв’язків», – сказав Олександр Вілкул.

Сьогодні в рамках Конференції буде презентовано досвід впровадження стратегій розвитку європейських регіонів для керівників областей України. Також працюватиме виставка «Партнерство та Взаємодія. Заохочення ділових та партнерських проектів в області енергетики, підтримки малого та середнього бізнесу, освіти, професійного навчання, культури та молоді».

«Україна зацікавлена у використанні сучасних енергозберігаючих технологій, досвіді розвитку малого та середнього бізнесу, підвищенні якості освіти та розвитку місцевого самоврядування. Це важливі складові Стратегії розвитку нашої держави. І такі заходи, як Конференція АЄР, є важливою платформою для обміну досвідом», – зазначив Олександр Вілкул.

Довідка:
Асамблея європейських регіонів (АЄР) – європейська міждержавна організація, яка була створена в 1985 р. Вона об’єднує регіони різних країн Європи.