Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні 2 роки матеріально-технічна база Обласного диспансеру радіаційного захисту суттєво покращилась

За останні 2 роки матеріально-технічна база Обласного диспансеру радіаційного захисту суттєво покращилась

Переважна більшість людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, проходить лікування в Обласному диспансері радіаційного захисту. Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за останні 2 роки в диспансері було проведено багато робіт. Зокрема, встановлено значну кількість нового обладнання. Також реформовано систему надання стоматологічної допомоги.

«Послуга зубопротезування вимагає багато часу, а 2-3 тижнів, які люди перебувають в стаціонарі, недостатньо. Тому тепер чорнобильцям безоплатно надають послуги зубопротезування в Обласній стоматологічній поліклініці і міжрайонних стоматологічних центрах, а в диспансері встановлено дві стоматологічні установки для надання терапевтичної допомоги. Найближчим часом буде встановлено ще одну стоматологічну установку, придбану за позабюджетні кошти», - підкреслив Ігор Шурма.

Крім того, для покращення якості медичного обслуговування чорнобильців укладений договір соціального партнерства з приватною клінікою «Європейський радіологічний центр». В нього чорнобильці при потребі направляються з диспансеру на безоплатне обстеження. А Інститут медичної радіології НАМН України, де лікують онкологічні захворювання, також в рамках договору соціального партнерства приймає чорнобильців на лікування.

Також Ігор Шурма повідомив, що в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України виділено 20 місць для обстеження та лікування дітей чорнобильців. «Вчора в Харкові перебував президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк, і ми говорили про те, що наш досвід роботи з оздоровлення цієї категорії дітей в Інституті заслуговує на увагу, і цю роботу потрібно буде розширювати», - зазначив Ігор Шурма.

Теги