Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні ініціативи Президента України допомагають покращити життя чорнобильців

Соціальні ініціативи Президента України допомагають покращити життя чорнобильців

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області мешкає майже 25 тисяч людей, доля яких пов’язана с Чорнобильською катастрофою. «Ці люди, які йшли на самопожертву у той час, розуміючи, що від них залежить доля майбутніх поколінь, сьогодні потерпають від того, що стан їхнього здоров’я не таким, яким він міг бути у тому випадку, як би вони туди не поїхали. Соціальні ініціативи Президента України направлені на покращення, в тому числі, медичного обслуговування цих людей, соціального захисту, і вони дають можливість хоча б трохи змінити життя цих людей на краще», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, соціальні ініціативи Президента України передбачають підняття рівня матеріальної допомоги з боку не тільки державного бюджету, але і місцевих.

«Наприклад, вчора на сесії з обласного бюджету було виділено 613 тис. грн. на виплату матеріальної допомоги. З одного боку це невелика сума, але з іншого – 870 людей певних пільгових категорій отримають матеріальну допомогу», - зазначив Ігор Шурма.

Теги