Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко взяв участь в інтерактивному уроці для випускників

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко взяв участь в інтерактивному уроці для випускників

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко сьогодні в ході відкритої лекції «Вища освіта - свідомий вибір» поспілкувався з 11-класниками загальноосвітніх навчальних закладів 9 регіонів України (м.Київ, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Одеська, Харківська, Чернівецька області та Автономна Республіка Крим). Віце-прем'єр-міністр розповів випускникам про значення освіти для сучасної людини і важливість свідомого підходу до вибору професії.

«У виборі майбутньої професії величезну роль відіграють батьки. Але батьки завжди мають своє власне уявлення того, що корисне, що важливе і що може бути кращим з точки зору побудови власного життя. Далеко не кожного разу вибір батьків співпадає з вибором дитини. Тому треба робити власний вибір. Проте прислухатись до близьких також необхідно. Сьогодні можна подавати документи одразу до декількох вузів і на декілька спеціальностей. Я вважаю, що потрібно дуже свідомо робити цей вибір, тому що все в житті важливе. Адже ті 8-9 годин, які людина буде проводити на роботі, мають приносити задоволення, а це залежить від зробленого вибору. Для кожного краща спеціальність своя. Престижність професії визначається як рівнем матеріального достатку, так і тим, наскільки ти можеш себе в ній реалізувати. Бажаю всім вам досягти того успіху, до якого ви прагнете», - сказав Костянтин Грищенко.

Також Костянтин Грищенко відповів на всі питання випускників щодо проблем вищої освіти України, якості освіти за кордоном та на території країни, патріотичних мотивів у виборі професії.