Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щорічні терапевтичні читання об'єднали людей, що представляють різні наукові напрямки вітчизняної медицини

Щорічні терапевтичні читання об'єднали людей, що представляють різні наукові напрямки вітчизняної медицини

Виступаючи на відкритті науково-практичної конференції «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії», перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур зазначив, що це велика подія, яка об'єднала людей, які представляють різні наукові напрямки вітчизняної медицини. За його словами, Інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України, за ініціативи якого проводиться захід, – один з провідних закладів країни. Його засновник і перший директор, академік Любов Мала, виховала не одне покоління талановитих учнів, які сьогодні продовжують справу свого наставника. Роботи провідних вчених Інституту відомі в Україні і за кордоном.

«Ми покладаємо великі надії на колектив вашого інституту і віримо, що своєю самовідданістю, невтомною працею і постійним творчим пошуком ви закладаєте основи завтрашнього дня. Саме від вас багато в чому залежить, наскільки здоровим буде наше суспільство. На вас орієнтується багато установ нашої країни. У вас великі цілі на перспективу, і ми сподіваємося на успішність всіх ваших починань», – зазначив він.

Також перший заступник Міністра вручив Почесну грамоту Міністерства охорони здоров'я України головному лікарю Інституту терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України Олександру Тверетінову.