Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито відремонтоване приймальне відділення Обласної клінічної лікарні (доповнено)

Відкрито відремонтоване приймальне відділення Обласної клінічної лікарні (доповнено)

Голова Харківської Михайло Добкін сьогодні взяв участь у відкритті відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». «Сьогодні тут все відремонтовано, все акуратно, а ще рік-два тому нічого цього не було. Це відділення створено для тих людей, які відчувають проблеми зі здоров'ям і звертаються в Обласну клінічну лікарню. Вони приїжджають з сіл, селищ, невеликих міст і потрапляють в умови, які відповідають європейським нормам. Тут немає нічого зайвого, все чисто, акуратно, комфортно і безпечно, а найголовніше - тут є необхідне медичне обладнання, яке на першому етапі допоможе поставити точний діагноз і підготувати людину до ургентної або планової операції, якщо таке буде рішення лікарів», - зазначив Михайло Добкін.

У відділенні повністю замінено покриття стелі, стін та підлоги; оновлено мережі киснепостачання та електропостачання з використанням сучасних енергозберігаючих пристроїв; проведена повна заміна стояків водопостачання та каналізації; відремонтована мережа опалення.

Проведено капітальний ремонт та повне переоснащення цілодобового рентгенологічного кабінету приймально-діагностичного відділення. Кабінет обладнано сучасним рентгенодіагностичним комплексом «Медикс» на 3 робочих місця. Виконано також заміну спеціальних захисних дверей, покриття стелі, стін та підлоги, оновлено систему кондиціонування та вентиляційну систему у всіх приміщеннях кабінету, придбано нові меблі.

Довідка. У 2012–2013 роках виконані ремонти фасадів чотирьохповерхового корпусу та капітальний ремонт 1 поверху дев’ятиповерхового лікувального корпусу (приймально-діагностичного відділення, аудиторії, коридорів, тощо). Роботи проведені за рахунок коштів субвенції з державного бюджету України на загальну суму 7,5 млн.грн., з яких 3,8 млн.грн. спрямовано на ремонт підрозділів головного лікувального корпусу.  

Приймально-діагностичного відділення дев’ятиповерхового лікувального корпусу лікарні здійснює прийом планових та ургентних хворих, попереднє їх обстеження та надання, у разі необхідності, екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Щороку до приймально-діагностичного відділення звертаються понад 32 тис. пацієнтів, з яких 12,6 тис. хворих госпіталізується за екстреними показами, а 19,8 тис. – в плановому порядку.

Теги